Sommar 2022

Småbåtshamn vid strandvejen i Danmark
Småbåtshamn vid strandvejen i Danmark

Strandvejen

Dagens länk: BilresaiEuropa
Det är en domän som handla om hur det är att köra bil i Europa. Bland annat beskrivs hur du ska köra Strandvejen i Danmark, en alldeles underbar väg, med havet strax utanför dig. Du kan cykla om du vill.
I sommar händer det en hel del, och för att du ska kunna ta del av allt, så ger vi dig dagligen en lista över det du behöver ha koll på och ta del utan. I Radions första kanal, P1 är det varje dag en sommarpratare, som delger dig sina tankar på ett lättsamt sätt. Så kommer ju FotbollsEM för damer att avgöras i England, detta charmanta landslag som vi ju har en del förhoppningar omkring.
Allsång på skansen har sin publik, liksom Lotta på Liseberg. Där vi känner till programinnehållet kommer vi att delge dig det.
Almedalsveckan, det som tidigare kallades politikerveckan, har sitt säte i Almedalen. För 2022 börjar Almedalsveckan den 3 juli, och håller på till den 7 juli. Förr i tiden hade varje parti sin dag, numera får man dela på dagarna. Programmet är följande:Söndag den 3 juli, Socialdemokraterna, Magdalena Andersson ska tala. Måndag 4 juli delas med två, Moderaterna och Vänsterpartiet. Ulf Kristersson respektive Nooshi Dadgostar talar för respektive parti. Tisdag 5 juli är det kristdemokrater och Liberaöler, med Ebba Busch resp Johan Pehrson som talare. Onsdag 6 juli är det Sverigedemokraterna och Centerpartiet med Jimmie Åkesson resp Annie Lööf, och så avslutas det hela Torsdag den 7 juli, då miljöpartiet har förmiddagen. Per Bolund som talare. Läs mera på respektive dag.
Till detta finns det en ju hel del konserter i sommar, det är ganska självklart att det exploderar efter det att vi alla suttit inlåsta nu i två år.
Återkom hit varje dag, så kommer du att bli uppdaterad om dagens händelser. Och passa dessutom på att njuta av livet, det är ju sommar.
Vi kommer att försöka bevaka lite andra grejer som vi tror kan locka till läsning.
Sverige är ju ganska fantastiskt. Det finns massor att göra i alla delar av vårt land. Våra största besöksmål kan räknas Gotland, Öland, Skåne, och storstäder Stockholm, Göteborg och Malmö.