Dagens datum 2022-06-26

Sommarpratare Söndag 2022-06-26

Sofia - Bulgarien
Sofia – Bulgarien

Sofia – Bulgarien

Sofia – Bulgarien. Dagens länk: Seniormagazinet. Här hittar du en hel del artiklar som kan vara intressanta, om du är senior, eller är på väg att bli det. Du kan bland annat läsa om Sofia – Bulgarien vackra huvudstad. På samma sida kan du läsa om sommarens sommarpratare.
Sommarpratare Lena Philipsson, en av skvallerpressens gunstlingar. Hon är på omslaget lika ofta som det är kakrecept och vetekransar. Jag vet inte om sådant kan gynna hennes karriär. När jag läste marknadsföring handlade det en hel del om att inte tjata ut ansiktet, I Lenas fall har man nog gjort det. Huruvid hon kan påverka detta eller ej, det vet inte jag. Skulle dock tro att andra bestämmer hur omslagen ska se ut.
Det här är årets 177:e dag i vår kalender. Rakel och Lea har namnsdag.

Marknadsgata i Sofia


År 684 får vi en ny påve, Benedictus II.
Det här är en stor dag för fotbollsintresserade i Borås. Stadens stolthet Elfsborg bildas 1904, då som Borås fotboll. Namnet ändras till IF Elfsborg 1906. Elfsborg tillhör de anrika klubbarna i Sverige med sex SM-guld, det senaste 2012.
Den 26 juni får vi också tänka tillbaka på vårt senaste (förhoppningsvis det sista) krig i Europa, då Sovjetunionen inlett sin blockad i Berlin, i en förhoppning om att västmakterna ska ge upp sina delar av Berlin. I stället inleder västmakterna det som kom att kallas luftbron, det vill säga att man i den luftkorridor som sovjet tillåter, flyger man in förnödenheter så att människorna i Västberlin kan överleva. Luftbron var öppen i 462 dagar, och när den stängdes kunde man återigen via landvägen förse Västberlin med förnödenheter.
Den 26 juni är en stor svenska idrottsdag. Ingemar Johansson tar VM-titeln i tungviktsboxning. Han vinner den klassiska matchen på Yankee Stadium mot Floyd Patterson, och blir för resten av sitt liv nationalhjälte i Sverige. Ingo gick ur tiden i början av 2009. Han blev 76 år.

Ett svar på “Dagens datum 2022-06-26”

  1. Pingback: Interrail för seniorer - Magazin 3 fint